Päästeameti juhiks kandideerib endine Pärnu abilinnapea Simmo Saar

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simmo Saar
Simmo Saar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Siseministeeriumisse laekus 7 avaldust päästeameti peadirektori ametikohale ning 6 avaldust politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale. Päästeameti etteotsa pürgib ka Mart Viisitamme juhitud Pärnus abilinnapeana töötanud Simmo Saar.

«Tõepoolest said kandideerimisdokumendid ministeeriumisse edastatud,» kinnitas Saar Postimehele. «Põhjus, miks ma kandideerin, on tegelikult lihtne. See tundub olevat huvitav väljakutse ja ma olen antud valdkonnaga Pärnus töötades tihedalt kokku puutunud.»

Ta seletas, et olles Pärnus abilinnapea, oli kriisiks valmisolek üks põhilisi valdkondi, mida ta kureeris.

«Päästeametiga koostöö oli tollal väga hea, teemasse sai süvenetud,» märkis ta. «Kui vaatasin töökuulutust, siis leidsin, et täidan kõik nõuded, mis on uuele juhile esitatud.»

Saar tõdes, et konkurents on kõva, kuid oma võimaluste üle ta spekuleerida ei soovinud.

Ta lisas, et tema visioon, mis päästeametit ees ootaks, on kirja pandud essees, mille ta ministeeriumile saatis ja ta ei soovi seda praegu avalikustada.

«Eks kindlasti tuleb jätkata nende arengusuundadega, mis riiklikult on paika pandud, sest päästeamet koos enda probleemistikuga orienteerub väga paljuski selles strateegilises ruumis, mille on ministeerium ja riik paika pannud,» ütles ta.

Tänase Eesti Päevalehe andmetel kandideerivad päästeameti peadirektori ametikohale veel praeguse peadirektori asetäitjad Ain Karafin, Alo Tammsalu, Kuno Tammearu, IRLi kuuluv Tartu volikogu liige, advokaadibüroo Concordia jurist Kristjan Mugra ja 25-aastane ettevõtja Carl Murd.

Kuna käesoleva aasta märtsis lõpevad päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi ametiajad, siis kuulutas siseministeerium aasta alguses välja konkursid, et leida päästeametile ning politsei- ja piirivalveametile uued juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles