Lapsevanema huvi kooli vastu ei tohiks raugeda

Linda Pärn
, naine24.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Maikalu
Karmen Maikalu Foto: Erakogu

Koolipsühholoog Karmen Maikalu on Jõgevamaal Põltsamaa ühisgümnaasiumis töötanud viimased 13 aastat. Ta on Eesti koolipsühholoogide ühingu juhatuse liige ning perekeskuse Sina ja Mina koolitaja. Ühtlasi on ta kahe koolipoisi ema ja teab, kui oluline on lapse koolielu vastu huvi välja näidata ka lapse vanemaks kasvades.

Maikalu sõnul on paljudes koolides klassikaline õpilaspäevik oma funktsiooni kaotanud, sest tunniplaan, hinded, märkused, puudumised, kodused ülesanded ning muu vajalik info käib kõik e-kooli kaudu. Lisaks arvukatele veebisuhtlusvõimalustele on teisigi võimalusi koolielust osa saada: infolehed, kooli ajaleht, lahtiste uste päevad, õpetaja kõnetunnid, individuaalsed kohtumised, telefonivestlused, ümarlauad, lapsevanema osalemine hoolekogu või mõne töögrupi töös, kooli korraldatud lastevanemate koolitused, ühisüritused ja muudki.

«Internet võimaldab infot kiiresti vahetada – seda isegi siis, kui füüsiline kohtumine ei ole võimalik – ning see on kahtlemata niisuguse suhtlemisvormi suur pluss. Ent nagu ikka – silmast silma suhtlemine ei asenda veebisuhtlust ja meeles tuleb pidada, et kõigil ei ole igapäevast ligipääsu internetile,» märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles