EFSA: riigikontroll esitab eksitavaid väiteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Filmi Instituudi (endise nimega Eesti Filmi SA, EFS) väitel oli enamik riigikontrolli aruandes esile toodud tehnilist laadi puudusi kõrvaldatud juba enne kontrolli alustamist 2012. aastal, mistõttu kriitika ei ole pädev.

«Kui eriaruanne tervikuna hõlmab perioodi 2011–2012, siis filmi käsitlemisel on põhjendamatult kasutatud andmeid aastatest 2010 ja 2008. «Lotte ja kuukivi saladuse» erandlik toetus eraldati 2008. aastal. Ilma suurema toetuseta ei oleks eesti kultuurile nii olulist filmi sündinud. Riigikontrolli ebajärjekindlus vaatlusaluste aastate valimisel teeb esitatud väidete jälgimise ja kontrollimise keeruliseks,» teatas sihtasutuse juhtkond.

Riigikontroll ütleb aruandes ka ise, et sihtasutuses on praeguseks kehtestatud väga põhjalik aruandlussüsteem. Toetuste kasutamist jälgitakse nii vahearuannete, lõpparuannete kui ka audiitorkontrolli abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles