Ülle Rajasalu: seda kõike me Eestis näha ei taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe kirjatükk kujutas kõike seda, mida me Eestis näha ei taha, kirjutas Harju maavanem Ülle Rajasalu artiklile vastuseks. 

Olen esimene naismaavanem Harjumaal ja mind on alati huvitanud küsimused, mis puudutavad lapsi ja nende käekäiku nii koolides kui lasteaedades. Haridus- ja sotsiaalosakonnas oldi esialgu hämmingus, kui maavanem nende tegemiste vastu huvi hakkas tundma, sest siiani pole seda valdkonda tähelepanuväärseks peetud ühegi teise maavanema poolt. Küllap on olnud muud poliitilised huvid kui lastega seotud teemad.

Ma ei tunne keskerakondlasest Põhja-Tallinna linnaosa vanemat, olen teda üks kord näinud, kuid mitte kordagi temaga rääkinud. Üldisemalt peegeldab tema kirjatükk kõike seda, mida me Eestis näha ei taha.

Jättes sihilikult kõrvale katse Keskerakonna poolt muuta lastevanemate mured poliitiliseks palliloopimiseks, ütlen, et kui kuskil on ametis inimene haridusvaldkonnas, kes vaataks sama ükskõikselt mööda lastevanemate murest nagu Tallinn vaatas mööda Padriku lasteaia küsimusest, siis ei vastaks see küll ei laste ega lastevanemate ootustele.

Nii et pigem süüdistagu mind siis Äripäev ja Keskerakond järelvalve tegemises, kui vastupidi.
Järelvalve, mille algatamiseks meile ministeeriumist korraldus anti, põhines lastevanemate murel ja pigem tunneks ma muret, kui oleksin seda ignoreerinud. Ja see, et olen maavanem ja vanaema ühes isikus, oli haridus- ja teadusministeeriumile ka enne järelvalve ülesandeks tegemist teada. Nii et minu südametunnistus on puhas ja mul on südamest hea meel, et ministeerium selle enda kanda võttis. Nii ei saa ükski poliitiline rünnak jätta tähelepanuta muutuste vajadust.
 
Ja kahjuks ei saa ma ei maavanema ega vanaemana olla rahul sellega, mis toimub Tallinnas lasteaedadega. Mäletame kõik ju mõne aasta tagust valikukohta, kus raha võeti ära lasteaedadelt ja kasvatajatelt ning lisati propagandaeelarvesse. Õige oleks nii, kui see raha läheks lastele paremate lasteaiatingimuste pakkumiseks ja kasvatajatele parema tasu maksmiseks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles