Jäist veemadu tervitas sula

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustatud metallaluse raeplatsile üles pannud ning mao sellele paika sättinud Heikki Põldma (vasakul) ja Henry Timusk (paremal) improviseerisid juba päeval mao tervituseks paar tantsusammu.
Valgustatud metallaluse raeplatsile üles pannud ning mao sellele paika sättinud Heikki Põldma (vasakul) ja Henry Timusk (paremal) improviseerisid juba päeval mao tervituseks paar tantsusammu. Foto: Sille Annuk

Skulptor Ahti Seppeti käte vahel Tallinnas Kadrioru pargis sündinud jäämadu sõitis eile lörtsisajus Tartusse, et veeta oma üsna vähesed elupäevad Raekoja platsil.

Sõit oli maol päris luksuslik – kaitsvasse kilesse kahekordselt mässituna reisis ta üksi autokastis, kuhu temasuguseid oleks mahtunud veel kümmekond.

Tartus tõmmati skulptuurile rihmad ümber ning kiigutati ta kraana otsas juba ettevalmistatud alusele, kust pimedal ajal hakkavad teda valgustama värvilised kiired.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles