Lullyst Zeppelinini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokkiv kammerduo, isa Miša Maiski ja tütar Lily Maiski Estonia laval.
Rokkiv kammerduo, isa Miša Maiski ja tütar Lily Maiski Estonia laval. Foto: Peeter Langovits

Veebruar algas põnevalt, terve hulga värvikate kontsertidega. Tegu on 1989. aastal Andres Mustoneni ja Hortus Musicuse algatatud barokk-kontsertide sarjaga, mis hõlmab praeguseks ka teisi ajastuid ning kannab juba teist aastat nime MustonenFest.

Juba avakontserdi esimene teos kõlas uhkelt. Wolfgang Amadeus Mozarti lühikese, kuid piduliku ja särtsaka missast c-moll pärineva «Credo in unum Deum» («Mina usun ühteainsasse Jumalasse») esitasid ERSO ja segakoor Latvija.

Järgnes Ottorino Respighi «Adagio con variazioni», kus soleeris Lätis sündinud maailmakuulus karismaatiline tšellist Miša Maiski. Tema kirglikku soolot sai nautida ka Pjotr Tšaikovski «Rokokoo variatsioonides». Maiski mäng on nõiduslikult köitev. Lava keskel olgu või elevant, tähelepanu on sellegipoolest kogu teose vältel ainuüksi selle andeka tšellisti peal. Tema mäng on ääretult temperamentne ja üli­emotsionaalne, kuigi tuleb välja, et väiksemaid intonatsiooniapse esineb ka parimatel. Mees on täielikult sees muusikas, mida ta parasjagu ette kannab. Maiski on üdini stiilne lavainimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles