Sõjaväekohuslaste tervisenõuded leevenevad

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue korra kohaselt tuleb seni tervislikel põhjustel teenistuskõlbmatutele leida kaitseväes võimetekohane roll – peavalud või lapsepõlves põetud epilepsia sõjaväest enam ei päästa.
Uue korra kohaselt tuleb seni tervislikel põhjustel teenistuskõlbmatutele leida kaitseväes võimetekohane roll – peavalud või lapsepõlves põetud epilepsia sõjaväest enam ei päästa. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kutsealuste tervisenõuded vaadatakse üle, mis teeb ka ajateenistusest kõrvalehiilimise keerulisemaks.

Aprillist rakenduvate uute nõuetega muutub osa tervisehädadega noortest edaspidi ajateenistuskõlblikuks. Pole ka välistatud, et mõnel praegusel kaadrikaitseväelasel tuleb ametikohta vahetada või lahkuda.

Ministeerium ei tee saladust, et praegu kooskõlastamisel olevat vabariigi valitsuse määrust ajendavad muutunud olud: kui seniste, 2005. aastast pärinevate reeglitega jätkata, ei õnnestu kutsealuste arvu vähenemist ja nende kehva tervist arvestades enam tagada piisavat reservväge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles