Kaotsi läheb vaid sae undamine

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Palmako juhatuse esimees Rain Raudsepp ütles firma uues graanulitehases, et varem jäid neil tekkinud jäägid Eestisse, nüüd lähevad ka need küttegraanulitena piiri taha.
ASi Palmako juhatuse esimees Rain Raudsepp ütles firma uues graanulitehases, et varem jäid neil tekkinud jäägid Eestisse, nüüd lähevad ka need küttegraanulitena piiri taha. Foto: Margus Ansu

Emajõe ääres Kavastus freesprussidest aiamaju ja liimpuitu tootvas Palmakos käib töö kahes vahetuses. Peale aiamajade ja liimpuidu lähevad sellest tehasest nüüd piiri taha ka küttegraanulid.

«Puidufirmas ei saa kunagi saavutada jäätmevaba tootmist,» märkis läinud sügisel 15-aastaseks saanud ASi Palmako juhatuse esimees Rain Raudsepp. «Siin tekib ikka saepuru, höövlilaaste ja puiduklotse.»

Varem müüs Palmako oma ülejäägid küttegraanuleid valmistavatele ettevõtetele, kuid see polnud kuigi jumekas äri: Tartumaal selliseid firmasid pole ja kerge laastu kaugemale vedamine maksis omajagu, kolmandik saadud rahast kulus jääkide veole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles