Tallinn kasvas Ida-Virumaa arvelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris kolis enim Tallinna ida- ja harjumaalasi.
Jaanuaris kolis enim Tallinna ida- ja harjumaalasi. Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Ootuspäraselt olid aasta alguse uued pealinlased peamiselt pärit Harjumaalt, kuid panuse elanike arvu kasvu andsid ka kaugemad piirkonnad.

Tallinna elanike arv kasvas tänavu esimese kuuga enam kui 4000 inimese võrra, mida on rohkem, kui oli möödunud aastal registreerunuid kokku. Harjumaa kõrval kaotas enim elanikke Ida-Virumaa, kust jaanuaris registreerus tallinlaseks pea pool tuhat inimest.

Ühest Ida-Virumaa suuremast omavalitsusest, Kohtla-Järve linnast registreerus jaanuaris tallinlaseks 105 inimest. Linnapea Jevgeni Solovjovi sõnul võib põhjust otsida kindlasti Tallinna pakutavatest soodustustest, sealhulgas ka tasuta ühistranspordist. «Pilt on selge ja eks seda oli arvata. Meil ei jätku inimestele piisavalt töökohti ning nad leiavad endale töö pealinnas,» tõdes Solovjov. Ta lisas, et kui varem jäädi registri andmetel siiski Kohtla-Järve elanikeks, siis nüüd muudavad inimesed ka oma sissekirjutust: «Pere on sisse kirjutatud Kohtla-Järvele, kuid ise registreeritakse ennast Tallinna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles