Altnurme: paavsti tagasiastumine oli kirikule kasulik samm

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
L'Osservatore Romano esikülg, mis on pühendatud paavsti tagasiastumisotsusele.
L'Osservatore Romano esikülg, mis on pühendatud paavsti tagasiastumisotsusele. Foto: SCANPIX

Tartu ülikooli kirikuloo professori Riho Altnurme hinnangul võib Benedictus XVI tagasiastumisotsus olla paavstile keeruline, kuid kirikule kasulik samm.

Tartu ülikooli kirikuloo professor Riho Altnurme iseloomustab Benedictus XVI kui väga intellektuaalset paavsti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Võib arvata, et paavst Benedictus XVI oli üks nendest paavstidest, kes suutis teha selliseid otsuseid, mis võib-olla olid ootamatud ja mis võib-olla ka kõigile ei meeldi, kindlasti oli ta väga intellektuaalne paavst,» rääkis professor.

Altnurme hinnangul tegi paavst lahkumisotsuse lähtudes kiriku huvidest.

«Ta võib-olla võttis eeskuju või mõtles selle peale, kuidas tema eelkäija Johannes Paulus II pidi oma elu lõpuaastatel paavstitrooni kandma ja mõtles võib-olla selle peale, kas see kirikule kõige kasulikum on, ta tegi võib-olla raske otsuse, mis oli tema jaoks küll keeruline, aga katoliku kiriku jaoks kasulik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles