Lugu sellest, kuidas uus tulija jäi koondisest välja

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusaliit otsustas Marko Kilpi MMile mitte saata.
Suusaliit otsustas Marko Kilpi MMile mitte saata. Foto: NordicFocus

Möödunud nädalavahetusel Jõulumäel sõidetud suusatamise Skandinaavia karikavõistluste eel rääkis Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle murelikult, et osa Val di Fiemme MMile pürgivate suusasprinterite parimad tulemused pärinevad novembri lõpus sõidetud Kuusamo MK-etapilt ega väljenda meeste praegust vormi ega taset. Ta kinnitas, et koondise moodustamisel arvestatakse kindlasti meeste hetkeseisundit. Loogiline ja selge jutt…

Pühapäeva õhtuks oli aga kõik totaalselt ümber pöördunud – viimastel võistlustel parimaid tulemusi saavutanud ja ka Jõulumäel eestlastest parimaks osutunud Marko Kilp jäeti koondisest välja, tema asemel sõidavad Val di Fiemmesse haiguste ja vigastustega kimpus olevad kogenud suusahundid. Ehk nagu ütles Olle: MMile sõitva koondise moodustamisel järgisime rangelt varem paika pandud statuuti, mitte meeste praegust sportlikku vormi.

Kas otsus oli õige või vale, saab selgeks juba tuleval neljapäeval, kui MMil sõidetakse klassikasprint. Siis näeme, kas praegu alavormis olevad mehed on muutunud üleöö mitu korda  kiiremaks. Hetkeseisu põhjal tundub see otsus aga Kilbi suhtes ebaõiglane. Ilmselt sai 19-aastasele uuele tulijale saatuslikuks see, et tal pole otsustajate seas piisavalt mõjukat toetajat – teisisõnu, Kilbile võimaluse andmise eest kostnute häälel pole otsustamisel olulist kaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles