E-valijakaarti saab tellida 7. maini

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimised 2004
Europarlamendi valimised 2004 Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Siseministeerium tuletab meelde, et Euroopa Parlamendi valimisteks saab


e-valijakaarti tellida kuni 7. mai õhtuni.

Valijate nimekiri koostatakse 8. mail ning valijakaartide saatmist alustatakse 12. maist, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Kes paberil valijakaarti ei taha, saab riigiportaalis tellida elektroonilise teate ehk e-valijakaardi. Tellimus jääb kehtima ka kõikideks järgnevateks valimisteks.

Tänase, 29. aprilli seisuga on tellitud 9438 elektroonilist valijakaarti.

«E-valijakaart täidab sama ülesannet, mis paberkaart, andes teada kus, millal ja kuidas on võimalik hääletada. Seda ei pea välja printima ega valimisjaoskonnas hääletamiseks kaasa võtma,» selgitas siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas.

Enne valimisi tuleks riigiportaalis üle vaadata ka oma elukoha andmed.

«Valijale määratakse valimisjaoskond nende aadressiandmete alusel, mis on rahvastikuregistris 30. päeval enne valimisi. Nendel valimistel on selleks kuupäevaks 7. mai. Seetõttu on viimane aeg kontrollida, et rahvastikuregistrisse kantud elukohaandmed vastaksid tegelikkusele,» täpsustas Enel Pungas.

Rahvastikuregistri andmeid saab kontrollida riigiportaalis www.eesti.ee. Juhul kui elukohaandmed ei vasta tegelikule elukohale saab riigiportaalis esitada uue elektroonilise elukohateate. Samuti võib elukohateate saata kirjalikult kohalikule omavalitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles