Riigikohus jättis vägistamiskahtlusega Daki vahi alla

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dak.
Aleksandr Dak. Foto: Toomas Huik

Riigikohus jättis vahepeal vabaduses viibinud kuid novembris uue vägistamiskahtluse saanud endise noorteklubi juhi Aleksandr Daki vahi alla.

Lõuna prefektuur kahtlustab MTÜ Keele Club Dak endist juhti juhi Aleksandr Dakki ühes vägistamises, kuid uurijatel on alust arvata, et mehe kuritegudes kannatanuid võib olla rohkem kui üks, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Enne vanglast vabastamist 2011. aasta 7. oktoobril oli Dak süüdi mõistetud 34 seksuaalkuriteos üheksa kannatanu suhtes, kellest seitse olid alaealised, samuti on Dakki ka eelnevalt karistatud samalaadsete kuritegude toimepanemise eest kahel korral pikaajalise vangistusega.

Politsei pidas Daki kinni 2003. aasta 29. juulil, kui üks 17-aastane Tallinna neiu süüdistas teda enda seksuaalses kuritarvitamises, neiu kinnitusel sundis Dak teda 2003. aasta 10. juulil kell 22 Pirita ranna lähedases metsas õhupüstoliga ähvardades ning peksuga rahuldama tema sugukirge.

Pärast seda julgesid avalduse teha veel mitmed neiud ning varem korduvalt seksuaalkuritegude eest karistatud Dak saadeti vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles