Politsei: kõrtsi ees ei toimunud kaklus ning see ei väljunud kontrolli alt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne prefektuur osutab tähelepanu, et Kuressaares toimunud kõrtsikaklusest rääkivas artiklis ei vasta mitmed väited tegelikult tõele.

«Konfliktsed olukorrad on politsei jaoks keerulised ning otsustama peab kiirelt ja kaalutletult. Nii Kuressaares Kapteni kõrtsi juures aset leidnud avaliku korra rikkumisele reageerinud ametnikud ka tegid,» märkis Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter.

«Oluline on siinkohal pidada silmas, et artiklis mainitud olukorrad, kus politsei sõidukit oleks hakatud kõigutama, takistamaks kinni peetud isiku äraviimist, ning väide, nagu oleks politseiametnik saanud vigastada, ei vasta tõele. Ka pole võimalik nimetada seal toimunut kakluseks, nagu see on välja toodud pealkirjas. Olgu siinkohal täpsustatud, et juhul, kui artiklis mainitud sündmused oleks aset leidnud, ei räägiks me mõnest väärteomenetlusest, vaid juba kriminaalmenetlustest. Hetkel politseil selleks alust pole,» rõhutas Vahter.

Politsei kinnitusel oli Kuressaare kesklinnas tegemist avaliku korra rikkumisega, kus noored lärmasid tänaval, olid avalikus kohas alkoholijoobes ning tarvitasid ka alkoholi. Politseipatrull toimetas sündmuskohalt kainenema ühe lärmaka ja joobes noormehe. Politsei on tuvastanud ja tuvastamas ka teisi kohal viibinud noori mehi ning alustatud on avaliku korra rikkumisega seotud väärteomenetlusi. Ühtegi politseiametnikku rünnatud pole. Politseipatrullide kohalviibides rahunesid tänaval olnute emotsioonid ning kontrollimatust rahvamassist rääkida ei saa.

Juhul, kui artiklis mainitud sündmused oleks aset leidnud, ei räägiks me mõnest väärteomenetlusest, vaid kriminaalmenetlustest.

«Kõrtsi juures asetleidnud sündmuse kajastamise tonaalsus ei kahjusta politsei mainet, sest politsei tegi ja teeb ka edaspidi oma tööd vastavalt seadusandlusele ja kodanikkonna huvides. Turvalisus ei seisne vaid politseipatrulli ja politseiametniku nägemises enda kõrval – see seisneb iseenda, kaaslinlase ja külalise käitumises ja kasvatuses. Kuid loomulikult mitte ainult. Tolereerida joobes inimeste pahatahtlikku ja kahjustavat käitumist kaaslinlase, ametiisikute ja kodulinna suhtes on ilmselgelt väär, kui isegi mitte traagiline,» leidis Vahter.

Tema hinnangul tulnuks selliste sündmuse kajastamise puhul suunata tähelepanu probleemile, et noored inimesed töö-koolinädala keskel tarbivad alkoholi ja rikuvad avalikku korda. «Ei saa mööda vaadata faktist, et selle kõige taga on laiem probleemistik, mistõttu ei saa kuidagi aktsepteerida artikli kallutatust avaliku korra rikkujate ärakuulamisele ja seada kahtluse alla pigem politsei kommentaar.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles