Linn loobus Viru tänaval taksode ahistamisest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksodel parkimist ja peatumist keelanud märk oli algusest peale kehtetu ja taksojuhid teadsid seda hästi.
Taksodel parkimist ja peatumist keelanud märk oli algusest peale kehtetu ja taksojuhid teadsid seda hästi. Foto: Liis Treimann

Linnaametnikud on loobunud katsetest peletada Viru tänava algusest seal pidevalt seisvad kollased taksod, sest selleks pole seaduslikku alust.


Pärast seda, kui Tallinn Viru tänava alguses oleva taksopeatuse Tulika Taksole rendile andis, üritati teiste firmade taksode seismist Viru tänava alguses keelata, kuid tulutult. Viimase abinõuna pandi tänava Musumäe poolsele küljele märk, mis keelab taksodel seal parkimise ja peatumise. Taksod aga seisid seal endist viisi ning tänaseks on seda keelav märk kadunud.

Transpordiameti teatel on põhjus lihtne. «Liiklusseaduse järgi see märk ühissõidukile ei kehti. Kui taksos on sõitja, siis on tegemist ühissõidukiga, mis võib seal sõitjate pealevõtmiseks või väljalaskmiseks peatuda. Seega polnud mõtet hoida seal märki, mis taksodele ei kehti,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Taksod seisid seal rahulikult, sest taksojuhid teadsid, et neile see märk ei kehti ja keegi neile midagi teha ei saa. Sellel kohal on parkimise puhul ajaline piirang. Ja taksojuhid võivad seal parkida üldistel alustel, kasutades parkimiskella,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles