Kiek in de Kökis avatakse hallitusele pühendatud fotonäitus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt näituselt.
Pilt näituselt. Foto: Heikki Leis

Suurtükitornis Kiek in de Kök avatakse reedel Heikki Leisi fotonäitus «Elu pärast…».


Fotograafi ja kunstniku Heikki Leisi fotonäitus on pühendatud hallituste eriskummalisele maailmale, teatas linnamuuseum.

Hallituste projekt sai alguse kaheksa aastat tagasi täiesti juhuslikult nagu paljud asjad siin maailmas. Kartulid olid unustatud pikemaks ajaks potti ja need olid kattunud väga kauni hallitusega.

Fotograafi paelusid selle erinevad tekstuurid ja värvid, mis olid aja jooksul pidevas muutumises. Ta fotografeeris seda makromaailma ja sellest hetkest hakkas hallitusi ka ise kultiveerima. Projekt polnud aga alati edukas - hallitusi, mis fotol ilusad ja huvitavad jääksid, polegi nii lihtne kasvatada. Tulemus sõltub soojusest, valgusest ja ruumis olevatest bakteritest.

Huvitava hallitusmaailma tekkimine võib võtta aega nädalast kahe kuuni ning paljudel viljadel ei teki põnevat hallitust üldse. Nii on Leisi lemmikuteks kujunenud peet, kartul ja mais.

Nüüdseks on Leisi hallitustefotod äratanud suurt huvi üle terve maailma. Fotosid on avaldatud nii Suurbritannia suuremates päevalehtedes, mitmes maailma teadusajakirjas kui ka kokandus- ja kunstiblogides. Näitus jääb avatuks 8. märtsini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles