Veevärgi hiidtünn osutus praagiks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu veevärgi biogaasitehase metaanitanki põhi laseb läbi, kuna selle ehitusprojekt oli vigane. Martin Zimmer näitab tanki 60 sentimeetri paksuse betoonist põhjaplaadi proovipuurimise tükke.
Tartu veevärgi biogaasitehase metaanitanki põhi laseb läbi, kuna selle ehitusprojekt oli vigane. Martin Zimmer näitab tanki 60 sentimeetri paksuse betoonist põhjaplaadi proovipuurimise tükke. Foto: Sille Annuk

Tartu veevärgi uue biogaasitehase umbes 700 000 eurot maksev raudbetoonist metaanitank osutus ehitus- ja projekteerimisvigade tõttu praagiks, kuna hakkas juba esimese katsetuse ajal lekkima.

Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapi sõnul katsetati metaanitanki möödunud suvel, kui ligi 27 meetri kõrgune ja 4600 kuupmeetrit mahutav raudbetoonist tünn vett peaaegu täis lasti. Tanki põhjaplaat ei pidanud aga survele vastu ning vesi hakkas tünnist välja voolama.

«Leke tekkis üsna järsku, mis tähendab, et mingi konstruktsioon purunes,» lausus Kapp. Veevärgi projektijuht Martin Zimmer lisas, et leke oli vähemalt viis kuupmeetrit tunnis. Pärast probleemi ilmnemist katse lõpetati ning tank lasti uuesti tühjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles