Tarmo Noop: õllemaksu tõstmine

, ASi A. Le Coq juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Sille Annuk / Postimees

Õlletootja A. Le Coq juht Tarmo Noop kirjutab, et kui tahame muutuda vähem alkoholilembeliseks maaks, tuleks ennekõike mõelda abinõude peale, mis aitavad kange alkoholi osatähtsust vähendada, ja kindlasti pole selleks lahja alkoholi hinna märkimisväärne tõstmine aktsiise võrdsustades.

Alkohol on teadupärast sama vana kui inimkond. Kõigepealt olid õlu ja vein, aastatuhanded hiljem tekkis juurde ka kangem kraam. Ja tõsi ta on, et alkoholi valem on kõikides jookides samasugune ning tõepoolest, miks siis mitte maksustada seda võrdselt?

Tegelikult pole Euroopa Liidus ühtegi riiki, kus lahja alkohol oleks maksustatud võrdselt kange alkoholiga. Nimelt on lahjat alkoholi (õlu ja vein) ühe kraadi kohta kümneid kordi kallim toota kui kanget alkoholi ja kui neid maksustada võrdselt, muutub lahja alkohol kangega võrreldes nii palju kallimaks, et inimesed ei osta seda enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles