Hasartmängumaksu jaotamine muutub selgemaks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele hasartmängumaksu seaduse muutmise eelnõu, millega muudetaks hasartmängumaksu edasikandmise süsteemi ja likvideeritaks hasartmängumaksu nõukogu.

Uue eelnõu kohaselt jäävad maksulaekumisega seotuks vaid Eesti Kultuurkapitalile tehtavad ülekanded ja ülejäänud laekumised jäävad riigieelarvesse. Tegevuste rahastamiseks vajalikud kulud nähakse ette riigieelarves, kuid need ei ole seotud otseselt tulude laekumisega.

Nõukogu likvideerimisega soovitakse muuta toetuste eraldamise süsteemid läbipaistvamaks, tagamaks riigi raha sihipärast kasutamist. «Hasartmängumaksu seaduse muudatusettepanekute eesmärk on muuta rahastamine arusaadavamaks, selgemaks ja efektiivsemaks, näiteks hoides ära dubleerimist teiste toetusskeemidega. Eelnõu on alles kooskõlastusringil ning oleme avatud läbirääkimisteks,» ütles Postimehele rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler Ivar Sikk (pildil).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles