Nove Mesto pürib fanaatiku abiga uueks suusamekaks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publiku huvi on laskesuusa MMil suur.
Publiku huvi on laskesuusa MMil suur. Foto: Nordic Focus

Kümmekond aastat tagasi siples Nove Mesto suusaklubi suurtes rahalistes raskustes, aastaid murdmaasuusatamise MK-etappi korraldanud klubil olid tekkinud võlad ja midagi tuli ette võtta, et seisu parandada. Enda abi pakkus tuntud Tšehhi spordimänedžer Jiri Hamza, kes oli varem endale eelkõige nime teinud Euro­liigas võidutsenud Brno korvpallinaiskonna asutamisega.

Nooruses tegeles aga Hamza laskesuusatamisega ning kui ta Nove Mesto suusaklubile abikäe ulatas, oli tal üks lisatingimus – selleks et raskustest võitu saada, tuleb Nove Mesto külje all paiknevale Vysocina staadionile teha uuenduskuur, mille käigus tuleb ehitada ka lasketiir.

«Minu mõte oli selles, et Nove Mesto võiks võõrustada nii murdmaa- kui laskesuusatamise MK-etappe ning võib-olla kunagi ka laskesuusatamise MMi,» meenutas Hamza. «Ja nüüd see juhtuski. Tegelikult võinuks see juba varemgi teoks saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles