Metsa istutama pääsesid vaid valitud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusetaimede istutamine.
Kuusetaimede istutamine. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Metsa istutada soovijaid on tänavu nii ohtralt, et paljudele tuli ära öelda. Valituks osutusid need, kel varasem istutamiskogemus ja võimalus omal käel istutuspaika kohale jõuda.

«Valime vanade tegijate hulgast, kelle on kogemus olemas. Mul lihtsalt ei ole aega kellelgi pool päeva kõrval seista ja teda õpetada,» rääkis Põhjarannikule RMK metsakasvataja Tiia Stroo, kelle sõnul on istutada soovijaid tänavu nii palju, et paraku tuli suurele osale neist ära öelda.

Alutaguse piirkonna metsakasvataja Margus Sellik märkis metsa istutada soovijate seas tunnustavalt vabatahtlikke, kes tavapäraselt seda tööd heast tahtest teevad: jahimehed, vallavalitsuse töötajad, keskkonnainimesed.

«Neid, kes raha eest istutama tahavad tulla, on palju, mõnelegi on tulnud ära öelda,» sõnas ta.

Ida-Virumaa metskonna metsaülem Alar Süda märkis, et karjäärides pole metsaistutamist kunagi nii vara lõpetatud kui tänavu. «Nii palju rahvast oli istutamas,» ütles ta põhjenduseks.

Ta lisas, et tahtjaid oli nii palju, et mõnelegi igal aastal istutamas käivale asutusele või ettevõttele, kes oma sooviavaldusega hiljaks jäi, oli pinna leidmisega tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles