Rõõmsat naist vanadus ei kohuta

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivia Mets näitab oma koduseintel abikaasa Lauri Metsa portreed ning üht vaadet ühest toaaknast välja. Suur osa tema pilte on praegu näha aga hoopis Baeri majas Veski tänaval.
Liivia Mets näitab oma koduseintel abikaasa Lauri Metsa portreed ning üht vaadet ühest toaaknast välja. Suur osa tema pilte on praegu näha aga hoopis Baeri majas Veski tänaval. Foto: Kristjan Teedema

Geograaf Liivia Mets elab Kurepalus keset metsa, talu nimi on Metsa. Naise elus on mets ees ja taga. Ta isa oli metsamees ning üks ta poegadest on õppinud metsandust.  Tema piltidel on samuti palju rohelust ja metsa.

«Kui elad sellises kohas, kus iga vaade aknast välja on otsekui maal, siis kuidas sa ilma maalimata olla saadki,» ütleb Liivia Mets ja laiutab käsi. Ta kirjeldab jäneseid, oravaid ja kitsi, kes ta kodu ümber kolavad, ning seda, kuidas ta mõnikord vanad õunad puu alla viib ja loomad siis neid sööma tulevad.

Liivia Metsa kodu akende eest on kardinad enamasti kõrvale tõmmatud. Uudishimulikke naabreid niikuinii läheduses ei ole ning ilusad vaated lausa nõuavad silmitsemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles