Ajalehtede liit valis parimate lugude ja noore ajakirjaniku preemia nominendid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed
Ajalehed Foto: Liis Treimann

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis täna 2012. aasta parima uudise, arvamuse, olemusloo ja noore ajakirjaniku nominendid, võitjad avalikustatakse 1. märtsil.

2012. aasta parima uudise nominendid on Rasmus Kagge lugu «Politseijuhid vaikisid maha sadade inimeste võltsitud karistused», mis ilmus ERRi uudisteportaalis 7. novembril, Postimehes ilmunud Tuuli Kochi lugude sari korralagedusest EASis («Miljonid lendasid tuulde», 22.10; «Kabinetiloogika: häma ja vassi!», 24.10; «Kes vastutab järjekordse vea eest?», 05.11) ja Maalehes ilmunud Bianca Mikovitši lood «Sigaretimuula ootab Ivangorodis nuga» (22. märts), «Turismireisile kõigest 50 sendi eest» (22. märts) ja «Üks salakaubakraan läks kinni» (14.06).

Parima arvamusloo nominendid on Tuuli Jõesaar Eesti Päevaleht online’is 18. juunil ilmunud looga «Ellujäämisõpetus hooldushaigla patsiendi lähedastele», Silver Meikari lugude seeria, mis ilmus Postimehes («Puhastustuli on ainuke võimalus», 24.01; «Nii nad tapsidki teema», 29.03; «Erakondade rahastamisest. Ausalt», 22.05) ja Rein Raua arvamus «Back in the USSR», mis ilmus Eesti Päevalehes 29. oktoobril.

Parima olemusloo nominendid on Eesti Päevalehes 2. augustil ilmunud Lauri Tankleri lugu «Kristen Michal:  «    »*, Eesti Ekspressis 16. märtsil ilmunud Kristi Vainküla lugu «Väga vaese pere isa sööb vaid korra päevas» ja 17. augustil ilmunud lugu «Väga vaese isa totaalne muutumine» ning Eesti Ekspressis ilmunud Sulev Vedleri lood «Rullnokk surmas kahe väikese lapse isa, kes näitas talle keskmist sõrme», «Rullnokkade Eesti» ja «Pereisa surmanud rullnokk kahetseb» (19. ja 26. jaanuar).

Iga pressipreemia auhinna võitja saab diplomi ja preemia 640 eurot (neto).

2012. aasta parima noore ajakirjaniku nominendid on Konstantin Sviridovski MK-Estonias 5. detsembril 2012 ilmunud looga «Eriline olukord», Piia Puuraid Eesti Päevalehes ilmunud lugudega «Videvikukütuse jahil: kuldkettides vene ärikad ja tolmused garaažid» (6. juuli) ja «Marek Helm: salakütuseäri ei ole meie riigis see, millele peaks kaasa tundma,» (11. juuli) ning Karl-Eduard Salumäe Sakalas 2. märtsil ilmunud looga «Bussijuht pani raha oma taskusse».

Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste poolt väljaantava «Noore ajakirjaniku preemia 2012» hinnatavaks žanriks on intervjuu või reportaaž. Preemia suurus on 1000 eurot ja sellele võis kandideerida kuni 25-aastane kirjutav ajakirjanik.

Võitjad tehakse avalikuks 1. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žüriisse kuulusid 2011. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia võitjad, Eesti Televisiooni toimetajad Rasmus Kagge ja Mihkel Kärmas, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel (žürii esimees), Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald, Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts, Õhtulehe peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots, Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste esindaja, Ühinenud Ajalehtede nõukogu liige Margus Mets ja EALLi tegevjuht, Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppejõud Mart Raudsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles