Eesti ja Läti noored muusikud esinevad Viljandis

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kirotar Põlva muusikakoolist Riias toimunud muusikakoolide festivalil.
Mart Kirotar Põlva muusikakoolist Riias toimunud muusikakoolide festivalil. Foto: ERR

Eelmise aasta kevadel alanud suurejooneline koostöö, Klassikaraadio ja Läti Raadio programmi Klasika ühine ettevõtmine «Radio Classics», on jõudmas lõppakordini. Eesti ja Läti muusikakoolide õpilased esinevad ühisel festivalil, mis toimub Viljandi pärimusmuusika aidas laupäeval, 16. veebruaril.

«Radio Classics» on kahe naaberriigi klassikaraadiote ühisprojekt, mille raames valmis muusikasündmusi tutvustavate raadiosaadete sari ja ühtne muusikauudiste voog. Olulise osana projektist on tehtud koostööd noorte andekate muusikute leidmisel ja tutvustamisel läbi muusikakoolide festivali, mille lõppkontsert leiabki aset Viljandis.

Samasugune festival toimus 12. jaanuaril ka Riias, Läti Raadio I stuudios, kus teiste seas oli kohal ka samal päeval 77-aastaseks saanud helilooja Raimonds Pauls. Kahel kontserdil saab esinemiskogemuse kokku poolsada 8–19-aastast muusikaõpilast Eesti muusikakoolidest ning sama palju Lätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles