Armas ja hea võimalusega edasi areneda

Sigrid Kõiv
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tõtt-öelda ma arvasin, et tegemist on uue käsitööajakirjaga, aga see määratlus oleks ebatäpne. See asetub kuhugi naiste ja käsitöö vahele ning kõige täpsem määratlus oleks vist hoopis koduajakiri.

Ajakirja kaas kuulutab «Oma kätega tehtud» ning seda muljet kannab kogu ajakiri. Kõik on lihtne ja käepärastest vahenditest. Erilist kiitust väärib rubriik «Retro». Me võime meeleliigutusega kõneleda vanavanaemade eestiaegse käsitöö ilust, kuid isetegemise poole pealt tähendab see liiga sageli näpunäiteid rahvarõivaste valmistamiseks või kirjatud kinnaste kudumiseks.

Seepärast on «vanast» Maretist taastrükitud padjakatte valmistamisõpetus väga värskendav valik. Ent ka kirjatud kindad, kuid väikese vaimuka lisandiga, on värskes ajakirjas esindatud – kuidas muidu saakski, talv ja eestlased ju.

Samuti tuleb ajakirja tegijaid kiita selle eest, et tegemisõpetused on käepäraselt mahutatud paariskülgedele, pildiseeriad juures. See annab hea ülevaate, kas esitatav väljakutse on üldse huvi- ja jõukohane, ning kes siiski otsustab stressipalli valmistada, see seab avatud ajakirja lauale ega pea sodiste kätega lehti keerama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles