Obama keskendus aastakõnes sisemuredele

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden (vasakul) ja esindajatekoja spiiker John Boehner üleeile aplodeerimas president Barack Obama kõnele.
USA asepresident Joe Biden (vasakul) ja esindajatekoja spiiker John Boehner üleeile aplodeerimas president Barack Obama kõnele. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Barack Obama ütles tänavuses aastakõnes, et panustab oma teisel ametiajal ambitsioonikatele sisemaistele reformidele – vähendada ebavõrdsust Ameerika rikaste ja vaeste vahel, turgutada majandust, võidelda relvavägivallaga ja muuta sisserändepoliitikat.

Välispoliitilisi teemasid puudutas Obama Eesti aja järgi eile varahommikul peetud pöördumises põgusalt, mainides verevalamist Süürias, Põhja-Korea äsjast tuumakatsetust ja Iraani tuumaprogrammi. Ta lubas teha Venemaaga koostööd kahe riigi tuumarelvaarsenali vähendamiseks, vähendada aastaga poole võrra USA väekontingenti Afganistanis ning jätkata võitlust Al-Qaeda vastu.

Ent nagu Obamale on kombeks olnud ka eelmistel kordadel Kongressi liikmete ees esinedes, olid tema kõnes jätkuvalt kesksel kohal Ühendriikide siseprobleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles