Tõnis Oja: turuliider Statoil pürib ka hinnamäärajaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Oja.
Tõnis Oja. Foto: Liis Treimann.

Need, kes jälgivad tähelepanelikumalt kütusehindade liikumisi, panid ilmselt tähele kahel järjestikusel nädalavahetusel toimunud kütusemüüjate kummalist käitumist. Reede hommikul tõstis Statoil Fuel & Retail mootorikütuste jaehindu, aga kuna teised müüjad järele ei tulnud, oldi mõni tund hiljem sunnitud hinnatõusust loobuma ning hinnad langetati vanale tasemele tagasi.

Esmaspäeval tõstis omakorda kütuste hindu Neste ning oh mis imet, teised müüjad tulid järele ning nii maksamegi bensiiniliitri eest rohkem kui nädal tagasi. Nagu öeldud, täpselt ühesugune stsenaarium kordus kahel järjestikusel nädalavahetusel.

Tegelikult pole see esimene kord, kui Stat­oil on üritanud esimesena hinda muuta, kuid seni pole nende katseid edu saatnud. Kütuseturul valitseb kummaline olukord – turuliider on Statoil, aga hindu dikteerib Neste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles