Suurtükiväepataljoni ajateenijad lasid haubitsatest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppelaskmine keskpolügoonil.
Õppelaskmine keskpolügoonil. Foto: Priit Simson

Täna toimusid kaitseväe keskpolügoonil Suurtükiväepataljoni 122mm haubitsate otselaskmised, millest võttis osa 120 tulepatarei ajateenijat.

Meeskonna kursuse lõpuõppuse raames lasti ühe kilomeetri kaugusel asuvate sihtmärkide pihta, milleks olid punker, sõiduautode vrakid ning metallplaadid, kokku 80 mürsku, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Relvameeskonna sihtur reamees Siim Naaris rääkis, et tema meeskond lasi sihtmärgid «pilbasteks». «Sihtmärgi tabamine sõltub tervest meeskonnast, nii et meie relva tabamused on ühine võit.»

«Tänane õppus on üks põnevamaid ja olulisemaid – suurtest relvadest laskmine tekitab mõnusa adrenaliinilaksu,» lisas Naarisa meeskonnakaaslane, reamees Jarmo Tamm.

«Otselaskmisi tuleb meil ette vaid siis, kui vastane on juba silmnähtavale kaugusele jõudnud ning seetõttu on oskus täpselt lasta väga oluline,» rääkis Suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu ja lisas, et laskmised näitasid, et ajateenijad on vajalikud teadmised omandanud hästi. «Kindlasti on asju, mida saaks paremini teha, kuid praegusel etapil olen ma patarei koosseisuga rahul.»

Veebruari viimasel nädalal liituvad tulepatareiga ka staabi- ja teeninduspatarei ajateenijad, et rühma kursuse raames tabada samast haubitsast ligi 10 kilomeetri kaugusel asuvaid sihtmärke.

Suurtükiväe ülesanne on toetada lahingüksuste tegevust kaudtulega. Hetkel teenib Suurtükiväepataljonis 37 kaadrikaitseväelast ja üle 250 ajateenija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles