Savisaar: riigilt saadava rahaga saaks remontida poolteist kilomeetrit tänavaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linna ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul annab riik pealinnale teehoiuks raha vaid näpuotsaga.


«Taani spetsialistid analüüsisid mõni aasta tagasi Eesti omavalitsuste kohustusi ja teiselt poolt omavalitsuste õigusi ja jõudsid niisugusele järeldusele, et peaaegu pool sellest rahast on puudu, millega linnad ja vallad saaksid oma kohustusi täita,» rääkis Savisaar Tallinna TV saates «Linnapea tund».

Ta ütles, et omavalitsused saavad riigilt teehoiuks 30 miljonit eurot, Tallinn aga saab 2,7 miljonit, kuigi Tallinnas on 1072 kilomeetrit teid ja tänavaid.

«Ärge nüüd ette kujutage, et see raha läheb teeaukude lappimiseks, nii see päris ei ole. Ligi pool sellest 2,7 miljonist läheb Ülemiste ristmiku väljaehitamiseks. M tunneme seda, et kütuseaktsiisist peaks enamus peaks tulema Tallinna, aga see ei ole nii. Kui me räägime sellest, et kui palju Tallinna teede jaoks raha vaja läheb, siis arvestame nõnda, et selle rahaga, mis me saame riigilt, saab asfaldiga katta kuskil poolteist kilomeetrit tänavat,» märkis linnapea.

«Kui vee mõni aasta tagasi läks 15 protsenti teehoiurahadest väikestele maakohtadele, siis praegu ma arvan, et see on kuskil viie protsendi ringis. Igatahes need summad on oluliselt vähenenud ja selle all on kannatanud just kohalikud teed, rääkimata Tallinnast, millega nagunii ei taheta tegeleda,» nentis Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles