Rahvakalendri järgmise uuendusega lisatakse ka tekstide allikad

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakalendri rakenduse tutvustus. Pildil rakenduse disaininud agentuuri AKU esindaja Alari Orav.
Rahvakalendri rakenduse tutvustus. Pildil rakenduse disaininud agentuuri AKU esindaja Alari Orav. Foto: Liis Treimann

Rahvakalendri rakenduse autorid lisavad järgmise tarkvarauuenduse käigus kalendri tekstidele ka allikad.

Riigikantselei ütles Postimehele, et tasuta allalaetava nutirakenduse tekstid on koostanud Made Rässa ning tema kasutatud allikate nimekirja leiab alates täna hommikust siit.

«Rakenduse sisu autoritel ei olnud kindlasti eesmärgiks viidete puudumisega kellegi panust alahinnata ning allikate täielik nimistu lisatakse ka rakenduse sisusse järgmise tarkvarauuenduse käigus.»

Rahvakalendri nutirakenduse loomisega on soovitud anda panust kogutud ja süstematiseeritud rahvapärimuse laiemaks levikuks, et tutvustada noortele ja lastele meie ajalugu ja kultuuripärandit. Uuendame rakenduse sisu regulaarselt ja võimalusel ning vajadusel täiendame ka rakenduse funktsionaalsust, märkis kantselei.

Kirjandusmuuseumi rahvaluule arhiivi juhataja Risto Järv kritiseeris Eesti Päevalehes karmilt Rahvakalendri rakenduse loojaid ning süüdistas neid teadlaste tööl liugu laskmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles