«Käi jala!» kuller jõudis sihile villis varvastega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul jõudis Pärnu piirile päev varem Tallinnast jala Pärnu poole sammuma hakanud Kristjan Kahm.
Täna hommikul jõudis Pärnu piirile päev varem Tallinnast jala Pärnu poole sammuma hakanud Kristjan Kahm. Foto: Ants Liigus

«Käi jala!» kampaania toetuseks Tallinnast Pärnusse kõndinud Kristjan Kahm jõudis täna hommikul villis jalgadega sihtkohta.

Pärast 21 tundi ja 52 minutit väldanud kõndimist vajas mees kohe arstiabi ja Reporter.ee'le muljeid jagama toodi ta autoga.

«Ühe väikse varba peal on vesivill varbast endast suurem ja ka kandade peal on ville,» rääkis Kahm. «Aga see on paratamatus. Ükskõik, mis jalatsid jalas ka ei oleks, sellise maa peale tulevad need villid ja jalad hakkavad valutama.»

Tallinna-Pärnu kõnniga kogus Kristjan 140101 sammu. Distantsi pikkus oli 111 km.

«Märjamaa kandis oli nii, et ma kartsin, kas ma üldse jõuan Märjamaa Statoili, kus mul oli kavas jalgu remontida,» meenutas noormees. «Energia sai otsa, mõtlesin, et panen pildi tasku.»

Mees suutis siiski oma rännakut jätkata. Kõige raskemad hetked algasid umbes 15-20 kilomeetrit enne Pärnusse jõudmist.

«Siis olid jalad nii valusad, et vett voolas silmadest,» kirjeldas Kristjan oma teekonna lõpuosa. «Ainult tahtejõu abil liikusin. Ma ise oma keha ei kontrollinud, ainult astusin.»

Viimased kaheksa kilomeetrit saatis Kristjanit ta sõber, kes kandis hoolt selle eest, et kuller ei loobuks või lihtsalt väsimusest seisma ei jääks.

Kuller andis Pärnu linna piiril üle ka «Käi jala!» kampaania nn stardipaketi.

Kristjan kutsus üles inimesi rohkem liikuma. «Kõik eestlased, kes vähegi liikuda suudavad, võtke ennast käsile ja tehke tervisesporti,» kutsus mees. «Käige jala, liikuge päevas 5-6 kilomeetrit - kuskil 10 000 sammu - see ei ole palju, see on kuskil tund aega. Tehke midagi oma tervise heaks.»

Samas teistele 111 kilomeetri pikkust retke soovitada ta ei julge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles