Juku-Kalle Raid osaleb vaatlejana Armeenia presidendivalimistel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Christo Neemre

OSCE Parlamentaarse Assamblee (PA) Eesti delegatsiooni liige Juku-Kalle Raid osaleb delegatsiooni koosseisus vaatlejana Armeenia presidendivalimistel.

Rahvusvahelise Valimissüsteemide Ekspertkeskuse kutsel osaleb Armeenia presidendivalimistel vaatlejana ka riigikogu liige Vladimir Velman.

Raidi sõnul on Kaukaasia regioon ja seal toimuv äärmiselt olulise tähtsusega. «Väliskomisjoni liikmena tuletan meelde, et tegemist on mõneski mõttes võtmealaga, mis otsapidi, suhete kaudu Venemaa ja Gruusiaga, puudutab ka Eestit. Rahutu Kaukaasia, nagu tänane Gruusia, pole nüüd küll kellegi huvides,» ütles Raid.

Raid nentis, et kuigi praegusele presidendile on ennustatud valimisvõitu, on valimiste kulgu siiski raske prognoosida. «Tõenäoliselt võidab praegune president Serž Sargsjan, aga Armeenias võivad asjad ka kontrolli alt väljuda. Meenutame kasvõi paarinädalast tulistamisintsidenti, kus üks kandidaatidest sai õlast haavata,» märkis Raid.

Presidendivalimised Armeenias toimuvad esmaspäeval, 18. veebruaril. Eesti vaatlejad viibivad kohapeal 15.02-19.02.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles