Kaarel Zilmer: suusatajate laulupidu

Kaarel Zilmer
, Tartu maratonil osaleja, korraldaja ja kaasamõtleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

See nädal on Tartu maratoni päralt, mis oma mitmekülgse programmiga pakub emotsionaalseid kogemusi väga erinevatele inimestele ja üsna mitmel moel. Põhisõit – 42. maraton ise – algab pühapäeval ja nagu paljudele teada, on tänavu osalejate poolest viimase 25 aasta rekord. 4. veebruariks oli end kirja pannud 8300 suusatajat, kellest esmaosalejaid oli lausa 21 protsenti. Välismaalt peaks esimest korda meie maratonile tulema enam kui 700 suusatajat, seda lausa 28 riigist.

Meie oludes on see märkimisväärne sündmus, kodumaise talispordi rahvusvahelisuse tipp, mida väärtustab ka Tehvandi suusastaadionilt lähtuv maailma pikamaasuusatamise koorekiht, ja ainult mõni päev hiljem algav põhjaalade suusatamise MM Val di Fiemmes kohustab mõnd maratoonarit oma riiki esindama, mitte Otepäält Elvasse minnes loorberipärja pärast heitlema.

Talvine suusatajate (laulu)pidu läheb käima niisiis täies mahus, sest lisaks kirjapanduile on ju iga sõitja taga nii kodune kui ka sõprade-tuttavate toetusrühm, kel endal seekord küll otseselt võistlusrajale asja pole, aga igasugune materiaalne ja moraalne tugi on igale maratoonarile neil päevil igati vajalik. Ega suursõiduks valmistumine pole ju ka kuskil nurga taga käinud, nii et teatakse päris hästi, et see naine või mees on suusatamise maratonirajale minemas …

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles