Kohtla-Nõmmel hakatakse vallavanemat umbusaldama

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pool aastat enne kohalike omavalitsuste valimisi hindas Kohtla-Nõmme vallavolikogu enamus koostöö vallavalitsusega nii kehvaks, et järgmisel istungil võetakse päevakorda vallavanem Illart Jooli umbusaldamine.

Volikogu teisipäevasel istungil oli kohal kaheksa saadikut üheksast, umbusaldusavaldusele kirjutas neist alla viis, kirjutab Põhjarannik.

«Eks igaühel ole oma arvamus ja põhjused, miks ta seda tegi,» oli vallavolikogu esimees Mait Rooden kidakeelne. «Avalduses on põhjustena märgitud probleemid koostöös ja ühtsete eesmärkide puudumine.»

«Koostöö vallavalitsusega puudub täielikult,» tõdes volikogu liige Sirje Sillat. «Me kogu aeg võitleme – ja jääb mulje, et hoopis erinevate asjade eest. Valla elu ja areng on täiesti seisma jäänud.»

Volikogu aseesimees Olesja Ojamäe ütles, et vallavanemale pakuti kahel korral võimalust esitada oma ettekujutus koostöö parandamiseks, mida ta aga ei kasutanud.

Volikogu liige Koit Rooden, kes umbusaldamist ei toetanud, märkis, et selle taga on vastaserakondade poliitiline tahe ja tegemist on juba varem alguse saanud isiklike vastuoludega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles