Indrek Pertelson astub homme kohtu ette

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson
Indrek Pertelson Foto: Toomas Huik / Postimees

Harju maakohtus algab homme kohtuprotsess endise tuntud judoka Indrek Pertelsoni üle, keda süüdistatakse seoses spordiklubi Arigato juhtimisel äpardumisega mitmes kuriteos.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab ASi Haabersti Perespordikeskus juhatuse eksliikmeid Indrek Pertelsoni (41) ja Margus Dintšenkot (32) pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises ning Pertelson veel ka ärikeelu rikkumises, vahendab ERR Uudised.

Kriminaalmenetluses kogutud andmetel oli Pertelsoni ja Dintšenko juhitud Haabersti Perespordikeskuse puhaskahjum ainuüksi 2008. aasta esimesel poolaastal 15,9 miljonit krooni, mida oleks pankrotiavalduse õigeaegse esitamise korral olnud võimalik vältida.

Süüdistuse järgi oli ettevõte püsivalt maksejõuetu juba hiljemalt seisuga 31. detsember 2007, mil aktsiakapital oli negatiivne ning juhatuse liikmed oleksid pidanud seaduse nõuete kohaselt kutsuma kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku ja esitama kohtule pankrotiavalduse hiljemalt 20. jaanuariks 2008.

Pankrot kuulutati välja aga alles 27. augustil 2008 ja seda võlausaldajate pankrotiavalduste alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles