Vanemuise teatri juhti pahandas Atoneni märkus tema auto kohta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Lauri Kulpsoo
Vanemuise teatri juhti Paavo Nõgenet pahandas endise tipp-poliitiku Meelis Atoneni Vikerraadio neljapäevases saates «Reproteritund» väljaöeldud märkus, et teatrijuht kulutab liigselt maksumaksja raha ametiauto peale.

«Ma käisin pühapäeva õhtul Stockmanni kaubamajas. Seisis seal uhke džiip. Esiteks oli ta väga halvasti pargitud mitme koha peale ja siis ma nägin ühe lugupeetud Eesti avaliku teatri - nime ei ütle, aga ütleme, et asub ülikoolilinnas - templit selle auto peal ja ma sain kohe aru, et ka maksumaksja annab oma panuse selle teatri üleval hoidmisse ning mul tekkis kohe küsimus, et miks on seda vaja,» ütles Atonen raadiosaates.


Nõgene kinnitusel on Vanemuise teatri logo paljudel sõidukitel ning seda turunduslikel eesmärkidel, mis ei muuda neid kohe Vanemuise teatri omandis olevateks ja maksumaksja raha kulutavateks sõidukiteks. «Dirigent Tarmo Leinatammel on koduhoovis kasvuhoone, millel on Vanemuise teatri logo - kinnitan, see ei ole Vanemuise teatri kasvuhoone.»

«Vanemuise teatri kasutuses on tõesti neli autot, millest üks on kõnealune Subaru Tribeca. Soovime juhtida teadmata põhjustel kibestunud ja antud teemal halvasti informeeritud ärimehe tähelepanu asjaolule, et Vanemuise teatri ega liisingfirmade omandis ei ole ühtegi sõiduautot, mille kasutamiseks kasutab Vanemuise teater riigieelarve vahendeid,» sõnas Nõgene.

«Vaatamata keerulistele aegadele on Vanemuise teatril jätkuvalt palju häid toetajaid ning üks nendest on ka AS Autospirit, kes toetab Vanemuise teatrit nelja sõiduauto kasutada andmise läbi Vanemuise teatrile. Tänu nimetatud ettevõttele hoiab Vanemuise teater aastas kokku maksumaksja raha, mitte ei kuluta seda,» märkis Nõgene.

Nõgene soovitas Meelis Atonenil püüda edaspidi jääda oma väljaütlemistes korrektseks ning mitte kahjustada Vanemuise teatri mainet ebapädevate kommentaaridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles