Tarjei Bø pani Norra triumfile imelise punkti

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarjei Bø (paremal) võitis Norrale tänavuselt MMilt kaheksanda kuldmedali, tema koondisekaaslane Emil Hegle Svendsen lisas nelja kulla kõrvale pronksi.
Tarjei Bø (paremal) võitis Norrale tänavuselt MMilt kaheksanda kuldmedali, tema koondisekaaslane Emil Hegle Svendsen lisas nelja kulla kõrvale pronksi. Foto: AFP/SCANPIX

Tšehhis Nove Mestos lõppenud maailmameistrivõistlustel mahtus medalitabelisse küll rekordarv riike – 12 –, kuid koore riisus Norra, võites 11 võimalikust kuldmedalist koguni kaheksa, seejuures tulid nii Tora Berger kui Emil Hegle Svendsen neljal korral maailmameistriks.

Naised ja mehed on ühisel MMil võistelnud nüüd 19 korral ning enne tänavust oli Norra parim tulemus 2005. aastal võidetud viis kuldmedalit. Seetõttu pani edu Nove Mestos paljusid pead vangutama ning Rahvusvahelise Laskesuusatamise Föderatsiooni norralasest president Anders Besseberg pidi korduvalt vastama küsimusele, kas ühe riigi sportlaste selline domineerimine MMil tuleb alale ikka kasuks.

«Ma ei usu, et see kahjuks tuleb. Nove Mestos on mitu kulda võitnud Tora Berger ja Emil Hegle Svendsen, aga näiteks MK-sarja liider meeste seas on prantslane Martin Fourcade,» mõtiskles Besseberg. «Minu arvates pole Norra domineerimine ohumärk – saime küll kaheksa kulda, aga lisaks jõudsid medalile veel 11 riigi sportlased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles