Pertelson ei tunnistanud end kuritegudes süüdi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus täna alanud kohtuprotsessil ei tunnistanud kunagine tuntud judoka Indrek Pertelson end kuritegudes süüdi.

Põhja ringkonnaprokurör Maria Entsik avaldas süüdistuse ning pärast seda ütles Pertelson (41), et süüdistus on talle arusaadav, kuid ta ei tunnista end süüdi. Oma süüd eitas ka Pertelsoni kaassüüdistatav Margus Dintšenko (32), vahendas ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas AS-i Haabersti Perespordikeskus endistele juhatuse liikmetele Indrek Pertelsonile (41) ja Margus Dintšenkole (33) süüdistuse pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises. Pertelson sai süüdistuse ka ärikeelu rikkumises.

Süüdistuse järgi oli ettevõte püsivalt maksejõuetu juba hiljemalt 31. detsembril 2007, mil aktsiakapital oli negatiivne ning juhatuse liikmed oleksid pidanud seaduse nõuete kohaselt kutsuma kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku ja esitama kohtule pankrotiavalduse hiljemalt 20. jaanuariks 2008.

Pankrot kuulutati välja aga alles 27. augustil 2008 ja seda võlausaldajate pankrotiavalduste alusel. Kriminaalmenetluses kogutud andmetel oli Haabersti Perespordikeskuse puhaskahjum 2008. aasta esimesel poolaastal 15,9 miljonit krooni, mida oleks pankrotiavalduse õigeaegse esitamise korral olnud võimalik vältida.

Samuti polnud süüdistuse järgi ettevõtte raamatupidamine nõuetekohaselt korraldatud ja Pertelson poleks tohtinud tegutseda äriühingu juhatuse liikmena ajal, kui tema suhtes käis füüsilise isiku pankrotimenetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles