Naise kinniteipimine tõi süüdistuse surma põhjustamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suu teipimine
Suu teipimine Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus peab peagi astuma kohtupinki mees, kes politsei uurimisandmetel teipis vihahoos oma abikaasa nii õnnetult kinni, et naine lämbus.


Eeluurimisel kogutud tõendite järgi tekkis 54-aastasel Toivol mullu 14. juuni õhtul Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris tüli oma 46-aastase abikaasaga ning mees otsustas naise kinni siduda. Toivo köitis naise käed ja jalad rihmadega kinni ning sulges seejärel teibi ja peapaelaga ka tema suu.

Kümnekonna minuti pärast sai mees aru oma teo ohtlikusest, vabastas kiiresti naise hingamisteed ning kutsus oimetu abikaasa juurde kiirabi. Paraku oli hapnikupuudus kahjustanud naist sedavõrd rängalt, et meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa ja ta suri mõned päevad hiljem haiglas.

Politsei alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust ning Toivo tunnistati kahtlustatavask. Prokurör tema vahi alla võtmist siiski ei taotlenud, kuna mees oli varem kriminaalkorras karistamata ning puudus alus arvata, et ta jätkaks uute kuritegude sooritamist.

Kohtueelse menetluse käigus leidis tõendamist, et mees ei soovinud oma abikaasat tappa ning prokurör esitas talle süüdistuse surma põhjustamises ettevaatamatusest. Süüdimõistmisel saab kohus sellise kuriteo eest karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

Toivo süüasja arutab Harju maakohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles