Presidendi vastuvõtu uksehoidjateks saavad lumememmed

Tallinna Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeskulptuur.
Lumeskulptuur. Foto: Aime Estna

Pühapäeval võistlusel Viimsi Lumelinn 2013 teise koha saavutanud lumeskulptuur avaldas presidendi vastuvõtu korraldajatele sellist muljet, et skulptuuri kuuluvaid lumememmesid on plaanis kasutada 24. veebruaril Estonia teatri juures.

Võistlusel Viimsi Lumelinn 2013 sai teise koha lumeskulptuur «Vahel vaatame taevasse, kas meil on aega veel…», mille ehitas võistkond Kelvingi vaalakütid ning mis kujutab pilvedesse vaatavaid lumememmesid.

Viimsi vallavanem Haldo Oravas ütles Postimehele, et veidi enne skulptuuri valmimist tegid meeskonnaga juttu presidendi vastuvõtu korraldajad. «Nad leppisid kokku, et lumememmesid saaks tõesti Estonia juures kasutada, dubleerivana vahtkonnavalvele,» ütles Oravas.

Kelvingi vaalaküttide meeskonna juht Raigo Tõnisalu ütles, et ta tõesti sel teemal ühe naisterahvaga rääkis.

«Tol hetkel tundus see veel ebareaalse ja uskumatuna, aga suusõnalise kokkuleppe me muidugi andsime. Pakkusin, et võiksime vastuvõtuks uued teha, aga võib-olla tõesti ongi parem, kui on originaalilähedased,» ütles Tõnisalu. Memmede transport jääb korraldajate õlule.

Kelvingi vaalaküttide meeskond koosnes neljast perekonnast, kes on naabrid. Töö valmimisele aitasid kaasa kuus täiskasvanut ja kümmekond last.

«Kui ma kaks aastat olen sellel võistlusel skulptuure teinud ja võitnud perfektse viimistlusega, siis kolmandat aastat ei ole mõtet nii teha. Siis mõtlesime, et teeme kannapöörde ja rõhume lihtsusele ja klassikalisele lumememmele,» kirjeldas Tõnisalu.

«Lumememmedel eriti palju aega ei ole, nad vaatavadki taevasse, et kaua veel on kevadeni. Ja kuna see laul on praegu aktuaalne, siis toimib».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles