Ringkonnakohus jättis Stadleri kaebuse trammihankele rahuldamata

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stadleri tramm Zürichis.
Stadleri tramm Zürichis. Foto: http://www.bahnbilder.de/name/einzelbild/number/453472/kategorie/Schweiz~Stadtverkehr~Strasenbahn+Zurich.html

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud Šveitsi veeremitootja kaebust, millega viimane taotles oma pakkumuse vastavaks tunnistamist Tallinna Linnatranspordi AS-i korraldatud uute trammide ostmise riigihankes. Stadleril on 10 päeva aega otsuse edasikaebamiseks riigikohtusse.

Tallinna ringkonnakohus leidis täna avaldatud otsuses, et jätab Stadler Bussnang AG apellatsioonkaebuse rahuldamata ja Tallinna halduskohtu varasemad otsused muutmata.

Stadlerit vaidluses esindava advokaadi Triin Väljaotsa sõnul käib vaidlus selle üle, kas hankedokumentides sätestatud teatud kriteeriumite puhul on tegemist hindamiskriteeriumite või vastavuskriteeriumitega. «Analüüsime Tallinna ringkonnakohtu otsuse põhjendusi ja otsustame seejärel, kas esitame 10 päeva jooksud kaebuse riigikohtule,» ütles Väljaots.

Kohtuvaidlus puudutab Tallinna Linnatranspordi AS-i poolt Tallinnale 15 uue trammi ostmiseks korraldatud riigihanget, millel osalesid oma pakkumusega Šveitsi Stadler ja Hispaania päritolu CAF. 

Kuigi Tallinna Linnatranspordi AS tunnistas võitjaks CAF-i, leidis riigihangete vaidlustuskomisjon, et lepingut ei saa sõlmida kummagi pakkujaga. Stadler vaidlustas antud otsuse teda puudutavas osas kohtus. Stadleri trammide pakkumus oli 11 miljonit eurot odavam kui CAF-i oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles