Kolmest kandidaadist ükski ei sobinud uueks PPA juhiks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA kandidaadid
PPA kandidaadid Foto: PMO montaaž

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaatide hindamiskomisjon otsustas pärast avaliku konkursi hindamisvoorude läbiviimist mitte esitada siseministrile kandidaati PPA peadirektori ametikohale ning jätkata peadirektori leidmiseks sihtotsinguga.

Hindamiskomisjoni ees oli valik kolme konkursi teise vooru pääsenud mehe vahel - siseministeeriumi asekantsleri Erkki Koorti, PPA peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal Tarmo Miilitsa ja PPA peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hundi vahel.

«Kindlasti on konkursil osalenud kandidaadid tugevad oma valdkonna asjatundjad. Soovime sihtotsinguga saada kindluse, et politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks saab tippjuht, kelle senised kogemused võimaldavad edukalt juhtida keerukat ja Eesti suurimat avaliku sektori organisatsiooni,» ütles hindamiskomisjoni esimees Leif Kalev. 

«Tugeval tippjuhil peab olema värske arusaam ameti eesmärgipärasest ja terviklikust arendamisest, võime analüüsida organisatsiooni positsiooni ja avalikkuse ootusi ning selgus oma rollis liidri ja eestvedajana nende võimaluste ja väljakutsete juhtimisel ja elluviimisel,» lisas Kalev.

Hindamiskomisjon jätkab PPA uue peadirektori leidmiseks sihtotsinguga. Senise peadirektor Raivo Küüdi ametiaja lõppedes ning kuni uue peadirektori ametisse nimetamiseni juhitakse politsei- ja piirivalveametit peadirektori asendamise korra alusel.

PPA praeguse peadirektori Raivo Küüdi ametiaeg lõpeb 1. märtsist. PPA peadirektori konkursi kuulutas siseministeerium välja aasta alguses, kuuest kandidaadist pääses teise vooru kolm kandidaati.

Kandidaate hindas komisjon koosseisus siseministeeriumi kantsler Leif Kalev (komisjoni esimees), riigisekretär Heiki Loot, riigi peaprokurör Norman Aas, siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont ja siseministeeriumi personalipoliitika osakonna juhataja Aivi Sirp, hindamisse oli kaasatud ka personalifirma Fontes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles