Vahur Kalmre: kas Tartus saab teha Kivimäge?

Vahur Kalmre
, Tartu Postimehe vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kalmre
Vahur Kalmre Foto: SCANPIX

Pärnu endine maavanem Toomas Kivimägi lõi eelmistel kohalikel valimistel platsi Pärnus parteide ees nii-öelda puhtaks. Tema juhitud valimisliit võttis 35,6 protsenti häältest ning sai endale 14 volikogu kohta 33st (Keskerakond oli 21,8 protsendiga teine). Kivimägi ise korjas 5336 häält, mis on väga kõva tulemus, kui võrdluseks kõrvale panna Pärnus 974 häälega teise koha saanud Anneli Akker­mann.

Küsimus on ju tegelikult selles, kas uutel tulijatel – kohalikel valimistel on valimisliidud lubatud – on vanade parteide kõrval üldse võimalik valimistel läbi lüüa ning mis selleks vaja on. Pärnu näide ütleb, et on ja tegelikult polegi nii keeruline välja mõelda, mis selleks vaja on.

Helistasin Pärnu Postimehe kõvale poliitikatundjale Kalev Vilgatsile ning esitasin talle just selle küsimuse: nimetagu viis põhjust, miks Kivimägi nii edukas oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles