Buratino seikleb tantsude keeles

, Teatriteaduse üliõpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esietenduse lõpuaplausi ajal on kõrvuti (esiplaanil vasakult) Malvina osas Melani Mõtlik, mitme osa täitja Aivar Kallaste ja Buratino kehastaja Kaspar Kiisk.
Esietenduse lõpuaplausi ajal on kõrvuti (esiplaanil vasakult) Malvina osas Melani Mõtlik, mitme osa täitja Aivar Kallaste ja Buratino kehastaja Kaspar Kiisk. Foto: Sille Annuk

Tantsulavastus «Kuldvõtmekese lugu» tõi vaatajate ette puunukk Buratino seikluste tantsulise tõlgenduse. Põnevust jagub väikestele vaatajatele ja vanem publik saab vanale loole uusi vaatenurki.

Mare Tommingase lavastuses on Buratino kuldvõtmekese otsingud, kaotamised ja leidmised rullitud lahti nii klassikalises kui ka vabatantsus. Lavastuses osalevate Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilaste esituses ei ole eriti tunda lapselikkust, nad tantsivad oskuslikult.

Loomulikult on lavastuses lapselikku rõõmu ja siirust, mille tõttu on lastelavastusi alati värskendav vaadata – seal meenub, kui lihtne on tunda rõõmu pisiasjadest ning kui siiras võib maailm olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles