«Tuulepealse maa» uues osas on kriitikast õpitud

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tuulepealse maa» uus, täispika filmi mõõtu osa viib vaataja Saksa okupatsiooni aegsesse Eestisse.
«Tuulepealse maa» uus, täispika filmi mõõtu osa viib vaataja Saksa okupatsiooni aegsesse Eestisse. Foto: Ülo Josing / ETV

2008. aasta lõpul ETV kanalil jooksnud ajalooline ja rahvusromantiline seriaal «Tuulepealne maa» jõuab laupäeval, 24. veebruaril taas eetrisse uue, täispika filmi mõõtu osaga.

Pooleteise tunni pikkune telefilm «Tuulepealne maa. Ei ole sõda noortele meestele» viib vaataja 1943. aasta sügisesse. Nagu suur osa Euroopast, on ka Eesti Saksamaa poolt okupeeritud ning võõrväed püsivad kindlalt. Märgata on aga Punaarmee edu ning Saksa armee alustab noorte sõdurite värbamist kohalike elanike seast. Seriaali uue osa peateemad on sõjaaegsed ärevad ja heitlikud olud, noorte eestlaste valikud, eneseotsingud ning nende maailmavaate kujunemine ja jõudmine Soome.

Nii 2008. aasta sarja kui ka uue osa produtsendi Raivo Suviste sõnul annab «Tuulepealne maa. Ei ole sõda noortele meestele» tõesti filmi mõõdu välja, kuid on siiski kasvanud välja algsest sarjast ja seda tuleb võtta lihtsalt uue osana juba tuttavast loost. «See on lihtsalt üks väga pikk osa sellest seriaalist. See on otsene järg ja jätkub sealt, kus me pooleli jäime,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles