Uute elektriautode registreerimine väheneb

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode müük on kokku kuivanud.
Elektriautode müük on kokku kuivanud. Illustratsioon: graafika: Silver Alt

Kui eelmise aasta suvel registreeriti ühes kuus autoregistrikeskuses üle 30 elektriauto, siis sügisest on see number kiiresti vähenenud ning jaanuaris registreeriti vaid üks Nissan Leaf.

Elmo programmi raames elektriautode ostuks toetusi jagava Kredexi kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste tõdeb, et jaanuaris oli tõepoolest ka toetuse taotluste arv väike, kuid sellest ei maksaks teha elektrisuksude populaarsuse kahanemise kohta kaugeleulatuvaid järeldusi. Veebruaris on laekunud Kredexisse juba üle 20 toetuse avalduse.

«Kuude lõikes on erinevused suured ja talvel on huvi väiksem. Mida suve poole, seda suuremaks läheb ka huvi elektriautode vastu,» lausus Seliste, märkides, et suurem mudelivalik tooks ühtlasi kaasa huviliste arvu kasvu. Kui algul tuli leppida vaid tillukese autoga, mis kannab kas Mitsubishi, Citroëni või Peugeot’ nime, siis Nissan Leafi tulek on valikut parandanud. Sügisel peaks valikusse lisanduma ka Renault’ Fluence’i elektriversioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles