Esimesed ELi instruktorid on juba Bamakosse jõudnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali pole sugugi esimene Aafrika riik, kus EL väljaõppemissiooniga kohalikke toetab. Pildil on Portugali instruktor oma somaallastest koolitatavatega 1. veebruaril Kampalas toimunud EUTMi programmi lõputseremoonial.
Mali pole sugugi esimene Aafrika riik, kus EL väljaõppemissiooniga kohalikke toetab. Pildil on Portugali instruktor oma somaallastest koolitatavatega 1. veebruaril Kampalas toimunud EUTMi programmi lõputseremoonial. Foto: Reuters/ScanPix

Mali väljaõppemissioon EUTM Mali sai eile ELi välisministritelt ametliku heakskiidu.

Kuigi esimesed 70 ELi väljaõppemissioonile EUTM Mali läkitatud sõjaväelast jõudsid sellesse Lääne-Aafrika riiki juba kümme päeva varem, andsid ühenduse välisministrid juba möödunud aastast pikalt kavandatud ettevõtmisele ametliku heakskiidu alles eile.

EUTM Malit juhtima asuv Prantsuse kindral François Lecointre oli eesseisvat ülesannet iseloomustades otsekohene. «Tegelikult tuleb taasasutada Mali armee, mis on väga kehvas seisus,» märkis ta. «Sõdurid on väga halvasti välja õpetatud, halvasti tasustatud ja nigelalt varustatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles