Kaks Leedu valitsusparteid teatas ühinemiskavast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu vasaktsentristlikku valitsusse kuuluvad Tööerakond ning Kord ja Õiglus peavad mitteametlike allikate teatel ühinemiskõnelusi. Tööerakond on eelolevaks pühapäevaks kokku kutsunud oma presiidiumi ja nõukogu erakorralise istungi. Samal päeval toimub ka Korra ja Õigluse partei presiidiumi ja nõukogu istung.

Korra ja Õigluse parlamendifraktsiooni juht Petras Gražulis kinnitas, et erakonnad arutavad ühinemisvõimalusi. Korra ja Õigluse esimees, tagandatud ekspresident ja praegune Euroopa eurosaadik Rolandas Paksas (pildil) ütles seevastu, et erakonnad arutavad koostöövõimalusi, ent ühinemisest on veel vara rääkida.

Ühinemise korral saavad need kaks erakonda sotsiaaldemokraadist peaministri Algirdas Butkevičiuse võimuliidus arvulise ülekaalu. Tööerakonnal on seimis 29, Korral ja Õiglusel 10 ning sotsiaaldemokraatidel 38 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles