Paberkorvid teenivad rohelist eesmärki

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased Kelly Kütt (paremalt), Helene Kohv, Grete Helena Roose ja Teisi Timma on koolitöö kõrvalt veetnud kümneid ja kümneid tunde ajalehepaberist müügiks korve meisterdades.
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased Kelly Kütt (paremalt), Helene Kohv, Grete Helena Roose ja Teisi Timma on koolitöö kõrvalt veetnud kümneid ja kümneid tunde ajalehepaberist müügiks korve meisterdades. Foto: Sille Annuk

Neli Treffneri gümnaasiumi tüdrukut on sügisest saadik kogunud ajalehepaberit ja pappi, et sellest punuda kaste, mis ei jää välimuselt ega ka tugevuselt kuigivõrd alla vitstest tehtutele.

Kelly Kütt, Helene Kohv, Grete Helena Roose ja Teisi Timma leidsid oma õpilasfirma G4B ehk Looduskastid toote idee internetist. Seal oli üksikasjalik õpetus, kuidas teha taaskasutatud materjalist ehk ajaleheribadest tugev ja vitspunutise sarnane karp.

Punumistöö ei ole lihtne. Kõigepealt tuleb teha kümneid ja kümneid paberirulle, tüütu töö, mis võtabki kõige rohkem aega. Sellele järgneb mõnusam osa, karbi punumine, kuid sedagi peab üsna palju harjutama, enne kui tulemus väga ilus jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles