ERSO ja Eesti Kontsert võivad muutuda sihtasutusteks

Heili Sibrits
, Postimehe kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Peeter Langovits

Eile kohtus kultuuriministeeriumi kaunite kunstide asekantsler Ragnar Siil Eesti Kontserdi juhi Jüri Leiteni ja ERSO direktori Kadri Taliga, et arutada mõlema riigiasutuse sihtasutuseks muutmist. Lepiti kokku, et märtsi lõpuks valmib selle sammuga kaasnevate plusside ja miinuste analüüs. «Kui leitakse, et see pole mõistlik, siis me valitsusele vastavat ettepanekut ei tee,» lubab Siil.

Aasta algul külvas muusikute seas paanikat idee, et rahvusooper Estonia neelaks alla Eesti Kontserdi (EK). Kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene (pildil) kinnitusel arutati ideed rahvusooperi nõukogus ja leiti, et teatril seda valmisolekut pole. Mispeale ministeerium otsustas tõsisemalt hakata arutama EK ja ERSO riigiasutusest sihtasutuseks muutmist.  

Nõgene väitel ei kaasne ühest juriidilisest vormist teiseks nimetamisega muutusi organisatsioonidega seotud muusikutele ega publikule. «Küsimus on juhtimises, mis muutub paindlikumaks. Nad saavad teha organisatsiooni jaoks olulisi otsuseid organisatsiooni sees, mitte ei pea sõltuma ministeeriumist,» selgitas Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles